Петък, 13 Сеп 2024
            
Велико Търново Други

Приеха промени в транспортната схема на област Велико Търново

  27.08.2024 11:47
Приеха промени в транспортната схема на област Велико Търново

Промени в транспортната схема на област Велико Търново бяха приети на заседание на Областната комисия. Срещата бе водена от зам. областния управител Мастън Мастънов.

На нея бе гласувано обновяване на маршрутите на автобусите, които пътуват от старата столица до Габрово и обратно, както и на тези, които пътуват от Велико Търново към Бургас и обратно. Промените се изразяват в обособяването на по-малко спирки по двете линии. Те са подкрепени от представители на Областен отдел “Автомобилна администрация” - Велико Търново, Областно пътно управление - Велико Търново, ИА “Железопътна администрация”, Регионален съюз на превозвачите - Велико Търново и Община Велико Търново.

Това се налага заради новости в Наредбата за условията и реда за утвърждаване на транспортни схеми и за осъществяване на обществени превози на пътници с автобуси, според които се допуска да има не повече от две междинни точки за слизане и качване на пътници в областните центрове.

Така автобусите от Велико Търново за Габрово и обратно ще спират съответно на АГ “Запад” и на съда в старата столица, както и на “Колелото” в Габрово и на АГ - Габрово.

За линията Велико Търново - Бургас спирките са АГ “Запад” /Велико Търново/ - Сливен - АГ “Запад” /Бургас/.

Промените ще влязат в сила, след като бъдат одобрени и на заседание на Националната комисия, което се очаква да бъде в средата на септември.


Ключови думи
транспортна схема област Велико Търново
Последни
Седмицата
Анкета