Понеделник, 16 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Спорт

„Локо“ взе убедителна първа победа на свой терен с 4:0 над „Струмска слава“

  25.08.2024 22:21
„Локо“ взе убедителна първа победа на свой терен с 4:0 над „Струмска слава“

Феновете на горнооряховския „Локомотив“ бяха зарадвани с убедителна победа над „Струмска слава“ в среща от VI кръг на Втора лига, изиграла се на осветление в Горна Оряховица. Това беше първа домакинска победа на „железничарите“, които до този момент имаха само един успех, постигнат в Габрово срещу „Янтра“.

„Локомотивци“ отбелязаха по два гола в двете полувремена. Резултатът бе откри от Иван Аврамов в 26-та минута, след индивидуален пробив. Аврамов асистира и за втория гол, подавайки на Георги Колев, който удвои резултата с далечен удар в края на полувремето.

С подновяването на играта след почивката Панайот Пасков направи 3:0, а крайният резултат бе оформен от Мариян Иванов в самия край на срещата.

С шестте точки от двете си победи дотук „Локо“ вече е над чертата на изпадащите. Четири отбора имат по 6 точки, като „Марек“ и „Ботев II“ имат и мач по-малко.

„Локомотив“ започна с Генадий Ганев, Мартин Куитинен, Мариян Иванов, Михаил Минков, Кристиян Райчев (к), Панайот Пасков, Иван Аврамов, Цветослав Петров, Антонио Ласков, Бадара, Георги Колев.

Резерви: Венцислав Димитров, Янислав Цачев, Мартин Господинов, Светослав Вълчев, Милен Савов, Кристиян Дечев, Георги Вълчев, Стефан Митев, Николай Колев.

В другите изиграни срещи от VI кръг „Янтра“ (Габрово) измъкна победа в Ловеч с 1:0, „Добруджа“ и „Монтана“ не си отбелязаха гол и завършиха 0:0. Лидерът в класирането „Лудогорец II“ победи като гост „Спортист“ в Своге. Новакът „Фратрия“ спечели морското дерби с „Несебър“ с 1:0, а ЦСКА II и „Спартак“ (Плевен) завършиха при нулево равенство. В другата късна среща от днес „Дунав“ се наложи над „Миньор“ с 1:0.

Остават срещите между „Марек“ и „Ботев II“, „ЦСКА 1948 II“ – „Беласица“ и дербито на кръга „Пирин“ (Благоевград) – „Етър“, което е на 27 август от 19 часа и ще се предава пряко по „Диема спорт“.

В следващия кръг „Локо“ гостува на „Ботев II“, а след това е дербито с „Етър“ на стадион „Локомотив“.


Ключови думи
Локомотив Горна Оряховица Струмска слава Втора лига