Понеделник, 16 Сеп 2024
            

„Музейко“ гостува във Велико Търново с научни експерименти и демонстрации за опазване на природните ресурси

  25.08.2024 07:16
„Музейко“ гостува във Велико Търново с научни експерименти и демонстрации за опазване на природните ресурси

На 28 и 29 август във Велико Търново, в Библиотечно-информациония център „Славейче” (филиалът на РБ „Петко Р. Славейков“ на ул. „Симеон Велики“ 7) децата ще имат възможност да се потопят в света на науката и природата благодарение на гостуването на научния център „Музейко“. Посещението е част от проекта „Наука за децата: зелена енергия и устойчива среда“, който цели да развие в малчуганите любов и уважение към околната среда, както и умения за нейното опазване.

Екипът на „Музейко“ е подготвил разнообразни образователни формати, включващи научни експерименти и демонстрации. В рамките на тези два дни децата ще могат да развият ключови умения като наблюдателност, креативност, критично мислене и емпатия към природата. Основната цел на проекта е да мотивира малките посетители да придобият нови знания чрез интересни и увлекателни факти за природосъобразния начин на живот, зелената енергия и изграждането на устойчива среда.

С помощта на различни педагогически инструменти, децата ще се научат да използват своето аналитично мислене и да намират решения на ежедневни предизвикателства, прилагайки научен подход.

Проектът „Наука за децата: зелена енергия и устойчива среда“ се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“, по програма „Разпространение 2023“.

Всички малки и големи любители на науката и природата са добре дошли на 28 (от 15:00 до 18:00 ч.) и 29 (10:00 - 13:00 ч.) август в Библиотечно-информационен център (БИЦ) „Славейче”, на ул. „Симеон Велики“ № 7, за едно вълнуващо и образователно преживяване.


Ключови думи
Музейко