Четвъртък, 19 Сеп 2024
            
Велико Търново Общество

Инициативата „ЗаВръщане в България“ представя Велико Търново през нови очи

  17.08.2024 08:54
Инициативата „ЗаВръщане в България“ представя Велико Търново през нови очи

Изложбата „Велико Търново: През Твоите Очите“ ще даде възможност на посетилите я да забележат красотата, автентичността и потенциала на местата около нас и да почувстват нашата дълбока любов към Велико Търново – град, който всички ние обичаме. 

Това казват от инициативата „ЗаВръщане в България“, които се включват в тазгодишния фестивал „48 ч. Варуша юг“. Изложбата е наредена в сътрудничество с „Колективът“ и „Poiema Collective“, а темата й е „Какво означава градът за теб?“.

Една от най-важните ни цели в инициативата „ЗаВръщане в България“ е да вдъхновяваме и подкрепяме завръщането на българите, които живеят в чужбина, както и да създадем общност от хора, които виждат потенциала на страната ни и искат да допринасят за нейното развитие. С огромно удоволствие ще участваме във фестивала „48 часа Варуша юг“, който ще се проведе от 16 до 18 август в град Велико Търново. Събитието съчетава традиционна българска култура с модерни европейски идеи и предоставя идеална платформа за нашето послание, казват от „ЗаВръщане в България“.

И в аванс отговарят на въпроса какво още да очаква публиката от участието на „ЗаВръщане в България“ във фестивала - вдъхновяващи дискусии „Велико Търново Говори“: Присъединете се към дискусии по важни теми, свързани с бъдещето на България и възможностите за развитие. Ще имате шанс да се срещнете с експерти и сродни души, които споделят вашите цели и идеали; изложба „Велико Търново През Твоите Очи“: Открийте красотата на България през погледа на творци от цял свят. Изложбата ще ви покаже различни гледни точки на Велико Търново; Детски и интерактивни работилници: Докато децата творят в специални работилници, родителите могат да участват в сесии „Размисли и мечти“, насочени към изграждането на по-добро бъдеще; Атмосфера на уют: Насладете се на топла атмосфера с чаша кафе, бира или вино в ръка, обсъждайки важни теми с нови и стари приятели.

Присъединете се към нас и станете част от общност, която вижда потенциала на България и работи за по-доброто ѝ бъдеще. Очакваме ви на нашия кът „ЗаВръщане в България“ – място за вдъхновение и стойностни разговори, канят организаторите.

Конкретно за предстоящата изложба допълват:

Творците бяха поканени да представят своето виждане за Велико Търново, отразявайки личната си връзка с града, неговите културни символи, традиции, ежедневие и мечти за бъдещето му. Всяко произведение е уникално изразяване на това, което градът значи за тях.

Целта на изложбата е да вдъхнови посетителите да забележат и оценят красотата на града, автентичността, и да видят неговия потенциал през нови очи.

По време на изложбата ще имате възможност да разгледате творбите и да гласувате за вашето любимо произведение. Творбата с най-много гласове ще бъде показана в голямата изложба в София и ще спечели специална награда.

Изложбата „Велико Търново: През Твоите Очи“ ще бъде открита днес, 17 август, в 11:30 ч. на плажа на р. Янтра и ще остане наредена до вечерта в неделя./ сн. организатори


Ключови думи
ЗаВръщане в България 48 часа Варуша юг