Понеделник, 16 Сеп 2024
            
Други Елена

Община Елена: Удължен е срокът на забрана за почистване на треви и храсти покрай жп линии, пътища и линейни съоръжения

  15.08.2024 12:26
Община Елена: Удължен е срокът на забрана за почистване на треви и храсти покрай жп линии, пътища и линейни съоръжения

Община Елена информира гражданите, че с оглед на метеорологичните прогнози за опасно високи температури, съчетани с оранжев и червен код за опасност от пожари до края на месец август Областният управител на Велико Търново издаде Заповед № ОА04-7068 / 13.08.24 г., с която удължава срокът на забрана за почистване на треви и храсти покрай ж. п. линии, пътища и линейни съоръжения до 31 август 2024 г.

Високите температури, вятърът и засушаването, както и ползването на земеделска техника, създават голям риск от бързо разпространение на полски и горски пожари, а човешката дейност е основният фактор за предизвикването им.

По тази причина в периода 18 юли – 31 август 2024 г. се забранява паленето на открито на огън в населените места, горките и полски територии и обработването на пасища със селскостопанска техника.

От изключителна важност е да спазваме правилата за безопасност, да бъдем отговорни както към себе си, така и към околните, за да можем да намалим риска от пожари и запазим нашето здраве, сигурност и спокойствие, посочват от Общината./ снимкатка е илюстративна


Ключови думи
пожари