Събота, 21 Сеп 2024
            
Политика Свищов

Възпитаник на Стопанската академия в Свищов е новият служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева

  09.08.2024 10:55
Възпитаник на Стопанската академия в Свищов е новият служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева

Президентът Румен Радев възложи на Горица Грънчарова-Кожарева да състави правителство, което да организира новите избори. Вотът ще е на 20 октомври, а новият премиер има срок до 19 август да предложи своя кабинет.

Горица Грънчарова-Кожарева е родена в Разлог, но е възпитаник на Стопанската академия в Свищов. Тя е завършила с магистратура по „Счетоводство и Контрол” в СА „Д. А. Ценов”.

Била е ръководител на Одитно отделение на Сметната палата, член на Консултативния ѝ съвет, експерт в Националната агенция за приходите, управител на офис на СИБАНК, зам.-главен счетоводител в „Булгаргаз”, управител в ТС Банк, счетоводител в ДЗИ.

През 2015 г. е избрана от Народното събрание за заместник-председател на Сметната палата. Тя е и председател е на Комисията по професионална етика към Сметната палата, както и координатор на връзките на палатата с Борда на одиторите за НАТО.

Във времето, в което председателят на Сметната палата Димитър Главчев е служебен премиер, Горица Грънчарова–Кожарева е изпълняващ длъжността му.

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева


Ключови думи
служебен премиер Стопанска академия Свищов
Последни
Седмицата
Анкета