Петък, 20 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Общество

Правят кадастрална карта и кадастрални регистри за Долна Оряховица

  08.08.2024 16:22
Правят кадастрална карта и кадастрални регистри за Долна Оряховица

Община Горна Оряховица обяви обществена поръчка за изработката на кадастрална карта и кадастрални регистри за урбанизираната територия на Долна Оряховица. Стойността на поръчката е за 120 000 лева с ДДС, а оферти се приемат до 29 август.

Долна Оряховица се прочу със своята парцалива карта, по която се работи в общинския кадастър. В подобно състояние са и картите на останалите селища в общината. На този етап само град Горна Оряховица и Драганово имат цифрова кадастрална карта.

Изработката на картата и регистрите е скъпа и бавна процедура. Агенцията по кадастъра е със запълнен график до края на 2026 г. и Общината започва със собствени средства, като в Бюджет 2024 г. бяха отпуснати 50 000 лв. за кадастър на Долна Оряховица. В следващия бюджет ще се заложат и останалата част от необходимите пари.

Самата изработка ще отнеме година и половина – две с приемането. От гражданите се очаква да бъдат активни и не само да предоставят информация, но и да проверят как са отразени имотите им в готовата карта преди тя да бъде приета. След това промените стават чрез Съда.


Ключови думи
кадастрална карта Долна Оряховица