Четвъртък, 19 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Други

Училищата в Долна Оряховица и Поликраище получават средства от МОН за обновяване на кабинети

  06.08.2024 13:59
Училищата в Долна Оряховица и Поликраище получават средства от МОН за обновяване на кабинети

Две училища, носещи името на светите братя Кирил и Методий – в Долна Оряховица и Поликраище, са в списъка на одобрените за финансиране по Национална програма „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“.

Те ще получат общо близо 26 000 лева по модул „Съвременна среда за качествено обучение по хуманитарни науки, по география и икономика, по технологии и предприемачество и за целодневна организация на учебния ден“. Проектът на училището в Долна Оряховица е за 13 069 лв., а на това в Поликраище е за 12 735 лв.

С отпуснатите средства училищата могат да закупуват учебна литература за изучаване на чужди езици, художествена литература, сборници и речници, стенни карти, табла и атласи, портрети на революционери и писатели, и др. За създаване на приятна и стимулираща ученето обстановка класните стаи се обзавеждат съобразно изучавания учебен предмет, в това число с тематични ученически маси, фототапети и др.

В областта 10 училища ще получат финансиране по програмата. За цялата страна са 426 училища и 15 образователни центрове. Средствата по програмата са над 7 милиона лева.

Сн. МОН


Ключови думи
училища Долна Оряховица и Поликраище МОН