Неделя, 08 Сеп 2024
            
Лясковец Общество

В Лясковец забраниха безразборното лепене на обяви и некролози

  23.07.2024 17:51
В Лясковец забраниха безразборното лепене на обяви и некролози

Поредна стъпка към превръщането на Лясковец в по-чист град предприема ръководството на общината. Кметът Васил Христов издаде заповед, с която забранява поставянето на афиши, съобщения, некролози, реклами и други подобни обявления върху сгради, стени, огради, електрически стълбове, автобусни спирки, дървета и изобщо на места, освен предвидените и монтирани до автобусните спирки информационни табла.

От Община Лясковец напомнят, че нарушителите подлежат на глоби, определени в Наредбата за опазването на околната среда на територията на община Лясковец.

В изпълнение на заповедта служители на общинското предприятие „Благоустройство, озеленяване и почистване“ вече започна премахването на обявленията, поставени не там, където им е мястото. Днес например бяха изчистени некролозите от дърветата по улиците „Васил Левски“ и „Трети март“.

Разбирам, че, особено що се отнася до некролозите, темата е деликатна, но считам, че тази стъпка към подобряването на визията на града трябва да бъде предприета. Апелирам наредбата да бъде спазвана, за да бъде градът ни по-чист, коментира кметът Васил Христов.


Ключови думи
некролози