Неделя, 08 Сеп 2024
            
Политика

Юлия Мутафчиева и Мастън Мастънов станаха заместници на областния управител

  23.07.2024 14:14
Юлия Мутафчиева и Мастън Мастънов станаха заместници на областния управител

Двама заместници има областният управител на Велико Търново Ивайло Здравков.

Ресор на Юлия Мутафчиева са заетост, безработица и социални дейности; здравеопазване; сътрудничество с неправителствените организации; култура; противодействие на корупцията; международни контакти на регионално ниво; устройство на територията; туризъм.

Ресор на Мастън Мастънов са етническите и демографски въпроси; екология и опазване на околната среда; образование; електронно управление; земеделие и гори; младежки дейности и спорт; транспорт.

Юлия Мутафчиева има магистратури по английска филология и по финанси от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. В периода 2001 г. – 2024 г. работи в Община Велико Търново. Има опит при управление на партньорски проекти с европейско и национално финансиране, както и финансирани с други фондове и международни  програми.

Притежава експертиза в изпълнението на проекти за подобряване на техническата и дребномащабна инфраструктура; устойчиво и интегрирано градско развитие с прилагане на мерки за енергийна ефективност; за икономическо развитие на културното наследство в трансграничния регион чрез разработване на съвместни туристически продукти; създаване и промотиране на иновативни културни събития; развитие на  българския екотуризъм.

Приемният ден на Мутафчиева е във вторник между 14 ч. и 16 ч.

В същия часови интервал, но в сряда, е приемният ден на Мастън Мастънов. Мастънов е бакалавър по финанси и магистър по МИО и международна икономика от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. От 2015 г. Мастънов е общински съветник в Полски Тръмбеш, между 2018 г. и 2021 г. е ръководител звено в „Таксбек Интернешънъл“. В периода април – май 2021 г. Мастънов бе народен представител в 45-о Народно събрание.

Досегашният заместник на Ивайло Здравков – Валентин Михайлов, остава на работа в Областна администрация като юрисконсулт.


Ключови думи
Мастън Мастънов Юлия Мутафчиева Ивайло Здравков