Неделя, 08 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Други

Има разбирателство за довършването на надлез Честово, Община Горна Оряховица започва изготвяне на ПУП

  20.07.2024 11:19
Има разбирателство за довършването на надлез Честово, Община Горна Оряховица започва изготвяне на ПУП

Започва процедура по изготвяне на ПУП за надлез Честово, което ще позволи довършването на съоръжението. Проблемът с надлеза е от много години и досега топката се прехвърляше между трите заинтересовани страни – Горна Оряховица, Лясковец и Областно пътно управление. По-голямата част от съоръжението попада в Лясковско землище, пътят е държавен, но в крайна сметка Горна Оряховица е най-заинтересована от довършването и ремонта.

Трите страни успяха да постигнат разбирателство и Община Горна Оряховица започва изработката на ПУП. Община Лясковец е обещала съгласието си. А накрая Областно пътно управление ще довърши обекта.

Междувременно Областно пътно управление ще започне заложения в програмата на АПИ неотложен ремонт на пътя от Драганово (разклона за Стрелец) до кръстовището до ПГЛПИ „Буров” в Горна Оряховица. Планира се това да стане около средата на август.

Паралелно с това се работи и по идеята за три кръгови кръстовища, които да регулират пътя по „Св. Княз Борис”. Три фирми са подали оферти за проектирането на кръстовищата. Те трябва да организират движението при разклона на „Княза” с ул. „Моско Грънчаров” под „Захарни заводи“, до „Буров” и на кръстовището с „19 февруари”.

Това са три различни проекта, които трябва да постигнат един търсен ефект – коренно различен облик на източния вход на Горна Оряховица и нормални условия за участниците в движението, което касае всички селища в източната част на общината.


Ключови думи
надлез Честово