Петък, 18 Oct 2024
            
Велико Търново Култура

Пътуващо кино гостува в малките населени места в община Велико Търново

  17.07.2024 14:09
Пътуващо кино гостува в малките населени места в община Велико Търново

Кино „Арлекин“ стартира реализирането на проект „Пътуващо българско и европейско кино в периферните райони на община Велико Търново“ по програма „Култура“ от Административна програма „Календар на културните събития“ на община Велико Търново.

Съвместния проект цели да осъществи развлекателна културна дейност за населението на малките градове и селата. В рамките му ще има 20 безплатни кинопрожекции в залите на читалищата в 14 населени места.

Първата прожекция ще е в град Дебелец на 18 юли. След него маршрутът на пътуващото Кино „Арлекин“ ще мине през селата Арбанаси, Балван, Беляковец и Дичин до края на месец юли. През август Кино Арлекин ще гостува в селата Къпиново, Леденик, Момин сбор, Плаково, Ресен, Пчелище, Самоводене, Хотница, Шемшево и отново в град Дебелец. В началото на месец септември отново на кинопрожекция ще могат да се насладят в село Хотница, а новата учебна година Кино „Арлекин“ ще посрещне в град Дебелец.

Заглавията, които ще бъдат прожектирани, са европейски детски анимационни филми, сред които „Заешко училище“, „Заешка академия“, „Пътешествие до луната“, „Лате и магическият воден камък“ и „Луис и Лука: Мисия до луната“. Филмите са забавни и увлекателни както за децата, така и за техните родители и учители, а, освен забавление, в сюжетите им се преплитат и много житейски уроци и поуки.

Всички прожекции ще са от 17 часа.


Ключови думи
пътуващо кино Арлекин
Последни
Седмицата
Анкета