Неделя, 08 Сеп 2024
            
Велико Търново Спорт

Няколко поколения бивши и настоящи баскетболисти на „Етър 49” играха благотворително за Ася Смолецова

  16.07.2024 08:42
Няколко поколения бивши и настоящи баскетболисти на „Етър 49” играха благотворително за Ася Смолецова

Няколко поколения бивши и настоящи състезатели на „Етър 49“ се отзоваха на поканата на клуба да вземат участие във второто издание на баскетболен мач с благотворителен характер в подкрепа на избрана кауза на кампанията „Виолетово сърце“. 
Баскетболистите бяха разделени в 2 отбора, водени от треньорите на клуба Ивайло Стоименов и Станислав Балъков, като форматът разпредели участниците в 4 различни петици по поколения. През първите две части всяка една от петиците се включи в състав само от връстниците си, а след почивката отборите бяха смесени. 
Над 30 състезатели се включиха в инициативата, а изключително престижна подкрепа получи събитието в лицето на международния български рефер Мартин Хорозов, който ръководеше срещата в подкрепа на Ася Смолецова.

В съботния ден победител на терена в зала Ивайло не бе излъчен, двубоят завърши с резултат 111:111. Победата бе социалната отговорност, емпатията, ценностите и обществена принадлежност, които обединиха всички присъстващи, асоциирали се с идеята „Виолетово сърце“.
Средствата събрани от кампанията за сезон 2023-2024 от родители, състезатели и клубното ръководство са 3600 лева, които ще бъдат преведени по сметката на Ася Смолецова – „Заедно с Ася в борбата й с рака“. На място в баскетболната зала на стадион „Ивайло“ имаше организиран дарителски кът, в който всеки участник в меча или зрител можеше да остави дарение и получи в замяна клубни рекламни артикули и екипировка. 

Второто издание на кампанията „Виолетово сърце“ е успешно и затвърждава посоката на развитие и една от основните задачи в стратегията на „Етър 49“ - създаване на култура и формиране на общност, която да нараства и промотира ценностите, визията и мисията на баскетболния клуб от старопрестолния град.


Ключови думи
баскетбол Етър Ася Смолецова