Неделя, 08 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Общество

Благодарствено писмо за представянето си в „Балкан фолк“ получи певческият състав към горнооряховската организация на Съюза на слепите в България

  15.07.2024 09:59
Благодарствено писмо за представянето си в „Балкан фолк“ получи певческият състав към горнооряховската организация на Съюза на слепите в България

Благодарствено писмо за представянето си в тазгодишното издание на Старопланински събор "Балкан фолк" и в Български национален шампионат по фолклор получи горнооряховската Дамска вокална група „Перуника“ към териториалната организация при Съюза на слепите в България в Горна Оряховица.
Художественият ръководител на състава Петьо Кирев бе персонално удостоен с грамота за съществен принос при съхранение и развитие на българските традиционни народни изкуства.
Отличията връчи заместник-кметът на Община Горна Оряховица Петя Иванова. Тя се срещна с Петьо Кирев и председателката на териториалната организация на ССБ в Горна Оряховица Нели Кючукова, за да предаде благодарствените думи от организаторите на родолюбивото събитие.
Благодарности за труда, таланта и успехите зам.-кметът поднесе и от името на горнооряховския кмет Николай Рашков. „За всеки градоначалник е изключително приятно да получи суперлативи за съгражданите си“, каза Петя Иванова.
Дамите от група „Перуника“ печелят медали от различни певчески форуми. При срещата с Петя Иванова художественият им ръководител Петьо Кирев сподели, че работата с „Перуника“ за него е удоволствие и му носи голямо удовлетворение.
Старопланинският събор се реализира в рамките на музикални празници Еврофолк под егидата на Европейската асоциация на фолклорните фестивали, партньор на ЮНЕСКО по конвенция за опазване на нематериалното културно наследство и с финансовата и логистична подкрепа на Община Велико Търново. За реализацията му съдействие оказват и родолюбиви българи, общини, читалищни, училищни и църковни дейци.


Ключови думи
Дамска вокална група „Перуника“