Петък, 18 Oct 2024
            
Горна Оряховица Други

Горяха тревни площи край моста на Първомайци (обновена)

  12.07.2024 15:07
Горяха тревни площи край моста на Първомайци (обновена)

Пожар пламна в тревните площи край моста на Първомайци. Според преминаващи по това време през участъка, видимостта е била затруднена. На място са били екипи на пожарната и полицията.

Към настоящия момент ситуацията вече е овладяна.

Използваме случилото се да припомним апела на пожарникарите в цялата страна:

С настъпването на летния сезон и повишаване на температурите, се увеличава рискът от възникване на пожари в земеделските земи и горите. За недопускане на пожари и унищожаване на реколтата ГДПБЗН напомня:

Не палете огън и не използвайте открити огнеизточници в близост до житни масиви, в района на площадките и складовете за зърно и фураж!

Не допускайте тютюнопушене в посевите, площадките за зърно, складовете за фураж, до вече ожънати масиви и в близост до тях. Не изхвърляйте незагасени цигари от автомобилите!

Спазвайте поставените предупредителни и забранителни знаци покрай посевите през периода от восъчна зрялост до прибиране на реколтата!

Абсолютно е забранено паленето на стърнища след прибиране на реколтата!

Поддържайте в изправност използваната от Вас техника, като не създавате условия за възникване и разпространение на пожар в съседни земи, гори, съоръжения и обекти!

Сигнализирайте съответните държавни органи при нарушение на правилата за пожарна безопасност от физически и юридически лица, работещи в близост до посеви, площадки за съхранение на зърно и складове за фураж!

При пожар незабавно пoзвънете на тел. 112

сн. Фейсбук 


Ключови думи
мост Първомайци пожар
Последни
Седмицата
Анкета