Неделя, 08 Сеп 2024
            
Велико Търново Други

И Дебелец ще има свой Почетен гражданин

  11.07.2024 10:19
И Дебелец ще има свой Почетен гражданин

Във връзка с 50-та годишнина от обявяването му за град, в Дебелец ще бъде присъдено званието Почетен гражданин. Идеята на кмета Снежана Първанова е одобрена от Обществения съвет към Кметството.

Званието се присъжда на специална церемония в деня, когато ще бъде отбелязана годишнината - 17 септември 2024 г. Предложенията за избор на „Почетен гражданин на град Дебелец“ могат да се отправят в писмен вид до Обществения съвет към Кметство Дебелец, като се внасят в деловодството на администрацията.

Предложения могат да отправят обществени и политически организации, инициативни комитети, физически и юридически лица. Номинациите се приемат до 9 септември, а ще се оценяват от Обществения съвет към Кметство Дебелец. Класирането на направените предложения ще се извършва по реда на квалифицирано мнозинство ( 2/3 от всички членове на органа)

Званието „Почетен гражданин на град Дебелец“ се присъжда с решение на Обществения съвет на заседания, насрочено за 10 септември 2024 г.

Във връзка с честването на годишнината, призовавам всички свидетели на събитието през 1974 г., които притежават снимков материал, да ни го предоставят за организиране на изложба. Предварително благодаря, казва Снежана Първанова.


Ключови думи
Дебелец Почетен гражданин