Събота, 05 Oct 2024
            
Лясковец Общество

В Лясковец обучаваха възрастни хора по дигитална и медийна грамотност

  05.07.2024 15:54
В Лясковец обучаваха възрастни хора по дигитална и медийна грамотност

При засилен интерес, в библиотеката на читалище "Напредък -1870" в Лясковец премина първата среща от обучението по дигитална и медийна грамотност за хора на възраст 55+. Обучението се реализира в рамките на проект Information Matters и е финансирано от програма Еразъм+.

Повече от 10 възрастни се запознаха с основите на хардуера и софтуера, разбраха защо медийната грамотност е важна за тях и за обществото като цяло. По време на срещата бе разгледано и каква е връзката между технологиите и медийната грамотност и кои са нейните основни концепции и теории.

Темите предизвикаха много въпроси, които бяха интересни за обучаемите, а отговорите на тях ги провокира да се замислят за примери за дезинформация и фалшиви новини, на които са ставали свидетели при използването на различни дигитални медии и платформи.

Следващите срещи ще засегнат още важни теми, с които обучаемите ще подобрят своите умения в полето на дигиталната и медийна грамотност, което ще ги направи по-уверени, сигурни и отговорни в използването на технологиите по безопасен за тях начин.


Ключови думи
Information Matters НЧ Напредък 1870 Лясковец Еразъм+
Последни
Седмицата
Анкета