Понеделник, 01 Юли 2024
            
Велико Търново Спорт

Нападателят Иван Коконов е най-новото попълнение на „Етър“

  29.06.2024 17:47
Нападателят Иван Коконов е най-новото попълнение на „Етър“

Опитният нападател Иван Коконов е най-новото попълнение на „Етър“. Той става седмото ново попълнение във великотърновския клуб след Асен Георгиев, Айкут Рамадан, Петър Иванов, Станислав Нисторов, Филип Ангелов и Преслав Йорданов.
Иван Коконов е роден на 17 август 1991 г. в Петрич, висок е 180 см и тежи 74 кг. Професионалната му кариера започва в „Сливен“ и преминава през „Славия“, „Ботев“ (Враца), „Черно море“, „Монтана“, „Берое“ и „Дунав“ (Русе). От 2019 г. досега бе в „Арда“ (Кърджали), с който натрупа 174 мача с 26 попадения и 12 асистенции. Има огромен опит в професионалния футбол с общо 422 мача и 59 гола в първенствата и за купата.
От 26 юни 2024 г. Иван Коконов вече е футболист на „Етър“.
„Приеха ме добре и се радвам, че вече съм в „Етър“. Надявам се това, за което говорихме, да го изпълня и помогна на отбора. Най обичам да играя ляво крило, но в нападение съм играл на всички позиции и ми допадат, така че няма проблем – където треньорът прецени, че най-добре ще помогна на „Етър“, там ще се включа.
Знам много за „Етър“, дълги години играя футбол, така че съм запознат. В момента след изпадането има доста нови момчета, което е нормално. Тепърва ще се запознавам с качествата им, но има и играчи, които познавам. Няма какво толкова да говорим за адаптация - теренът е един, излизаме и ще гледаме да си вършим работата по най-добрия начин. Мисля, че целта е постижима и се надявам да сме здрави да я постигнем!“, заяви Иван Коконов след подписването на договора си.


Ключови думи
Етър Иван Коконов