Четвъртък, 04 Юли 2024
            
Лясковец Общество

Кметът Васил Христов: Честит празник на всички, за които Лясковец е обич завинаги!

  29.06.2024 07:08
Кметът Васил Христов: Честит празник на всички, за които Лясковец е обич завинаги!

Уважаеми лясковчани, 

за мен е истинска чест да ви поздравя с празника на нашия град. Във времена като днешните, в които ценностите и устоите са под заплаха, заставам пред вас с огромна признателност, че почитате светите Петър и Павел, пазите заветите на предците ни и най-вече, че обичате Лясковец.

Градът ни е богат с всеки свой жител, без значение в коя точка на планетата се намира той. Градът ни пулсира с мечтите и надеждите на лясковчани, които са писали, пишат и ще пишат историята.

На Петровден празнуваме вековното място на нашето селище в националната, европейската и световната истории. Място, запазено от смели и трудолюбиви лясковчани, задали посоката ни на развитие. Затова посрещаме празника с почит към миналото, благодарност за настоящето и вяра в бъдещето. А за да е сигурно това бъдеще, сме длъжни да научим наследниците си да се грижат за родния град с ръката на добри стопани.

Вярвам, че няма лясковчанин, който да не иска градът ни да пребъде. Вярвам също, че можем да го постигнем. Защото съдбата на Лясковец е наша обща съдба.

Ето защо, скъпи лясковчани, ви призовавам със силата на духа си заедно да ковем тази съдба така, както се кове човешката – с вяра, надежда, любов, с труд и упоритост, с отговорност към тези, които идват след нас.  

И когато вдигнем поглед към Светата обител над града ни, да знаем, че тук, в Лясковец, в нашия общ дом, винаги някой ще ни очаква.

Честит празник, уважаеми лясковчани, поклон пред всички, за които Лясковец е обич завинаги!   

С уважение: Васил Христов,

Кмет на Община Лясковец


Ключови думи
Васил Христов празник на Лясковец