Събота, 05 Oct 2024
            
Общество Свищов

В истински празник бе превърнато откриването на Детска лятна полицейска академия в Свищов

  28.06.2024 17:18
В истински празник бе превърнато откриването на Детска лятна полицейска академия в Свищов

С прекрасно тържество и перфектна организация днес в Свищов бе открита Детска лятна полицейска академия. Инициативата е по идея на ОДМВР – В. Търново, организатори са РУ – Свищов, РС „ПБЗН“ – Свищов и Гранично полицейско управление – Свищов. Партньори по проекта са Община Свищов, Център за обществена подкрепа – Свищов и Градска библиотека.

Идеята е през летните месеци представители на организаторите да работят с децата по различни теми и да им помагат за усвояване на полезни знания и умения и да повишат културата си по противопожарна и пътна безопасност. Инициативата предвижда да бъдат обхванати деца от Центъра за обществена подкрепа и детските градини в крайдунавския град. Предвижда се тя  да се утвърди и да се превърне в традиция, а към партньорите да се присъединяват още институции. Тържеството завърши с демонстрация на полицейска и пожарна техника.
Гости на откриването на Детска лятна полицейска академия – Свищов бяха директорът на ОДМВР – В. Търново старши комисар Димитър Машов, директорът на РД „ПБЗН“ – В. Търново старши комисар Красимир Кръстев, началникът на отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР – В. Търново комисар Йосиф Павлов, ръководителите и представители на полицейското управление, пожарната служба и граничното полицейско управление в крайдунавския град, кмета на Свищов д-р Генчо Генчев, общински служители и жители на града. Старши комисар Машов и старши комисар Кръстев приветстваха децата, пожелаха им да са здрави и да научат много нови и полезни неща и благодариха на домакините за съдействието и подкрепата.
Инициативата Детска лятна полицейска академия стартира  преди 13 години в община В. Търново и към момента обхваща всички населени места в общината. През годините проектът бе развит и в общините Елена и Павликени. Стремежът е добрите практики и резултати да се приложат във всички общини на територията на област В. Търново.


Ключови думи
детска лятна полицейска академия Свищов
Последни
Седмицата
Анкета