Събота, 06 Юли 2024
            
Други Лясковец

Децата на Лясковец пяха и танцуваха за празника на града

  26.06.2024 10:57
Децата на Лясковец пяха и танцуваха за празника на града

Специална вечер имаха в програмата, посветена на празника на града, най-малките жители на Лясковец. Таланта си те събраха в концерта „Децата на Лясковец пеят и танцуват“, проведен на открита сцена пред НЧ „Напредък 1870“ и привлякъл публика от няколко поколения.

В концерта се включиха хлапета от четири детски градини и началното и средното училище в Лясковец. Преди да им предостави сцената, децата поздрави кметът Васил Христов. Забавлявайте се, скъпи деца, благодаря ви за старанието, което влагате, обърна се Христов към децата и техните учителки и родители.

Първи на сцената излязоха децата от ДГ „Пчелица“, чието изпълнение „Танцът на цветята“ заля зрителите с красиви багри и ритми, а след него съвсем естествено последва музикална „Дъга“. Малките творци от „Радост“ пък се представиха със стихотворението „Моят град“, с песента „Мома лясковчанка“ и тропнаха хорце. „Славейчетата“ от третата лясковска детска градина успяха да потопят публиката в музиката, композирана от краля на валса Щраус, изпълнявайки „Пролетни гласове“. Пяха и обичаната от поколения песничка „Детство мое“, рецитираха стихотворението „Славейче“, написано специално за детската градина и стихотворението „Лясковец“.

Прекрасен танц с воали „За България“ представиха хлапетата от драгижевската ДГ „Вълшебство“. След като най-малките жители се изявиха, дойде ред на по-големите деца на Лясковец да демонстрират своите дарби. Учениците от НУ „Цани Гинчев“ представиха песента „Детето в нас“ и танца „Mash up“. С тях танцуваха различни танци всички деца на площада и много от родителите и учителите.

Красив финал на детската празнична вечер поставиха големите ученици от СУ „Максим Райкович“. Песента „Петко на Рада пръстен даде“ изпълни една малка певица с вече много награди - Никол Стоянова. ВГ „Славееви гласове“ изпя „И пак е лято“ и „Междучасие“, а мажоретки се включиха с танца „Майчинко“ и сложиха финал на целия концерт с красиво „Фламенко“.

Заслужено публиката бурно аплодира изпълненията на децата. В знак на благодарност за прекрасните изпълнения, кметът Васил Христов и заместник-кметът Емилия Жилиева излязоха на сцена, за да поздравят още веднъж деца и ръководители и да връчат благодарствени адреси на директорите. Специален гост на концерта бе и председателят на ОбС Сергей Добрев.


Ключови думи
Децата на Лясковец пеят и танцуват