Неделя, 08 Сеп 2024
            
Велико Търново Други

Въздушната линейка транспортира тежко пострадал при катастрофа мъж от Велико Търново до „Пирогов”

  23.06.2024 23:43
Въздушната линейка транспортира тежко пострадал при катастрофа мъж от Велико Търново до „Пирогов”

Медицинският хеликоптер транспортира 62- годишен мъж в тежко състояние от Великотърновската болница до УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов"

Мъжът е пострадал при катастрофа в следобедните часове и е докаран в Спешното отделение на областната болница с тежка политравма.

„Пациентът е в тежко общо състояние, с множество увреждания на шийните прешлени, 7 счупени ребра и гръдна кост, полифрагментна фрактура на ляв долен крайник, кървене. Състоянието му изисква много високопрофилирана медицинска помощ. Затова потърсихме помощ по въздух“, обясни изпълнителният директор на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ д-р Даниел Илиев.

Незабавно е създадена организация и координация между всички звена. Въздушна линейка кацна по спешност в неделя вечерта на хеликоптерната площадка в двора болница.

„Искам да благодаря на България Хели Мед Сързвиз и на Спешната въздушна медицинска помощ, които се отзоваха изключително бързо, съдействаха заедно с Министерство на здравеопазването за прием на болния в УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов", на които също благодарим, допълва още д-р Даниел Илиев.

Това е първа успешна мисия на въздушната линейка до областната болница във Велико Търново, където през април беше възстановена хеликоптерната площадка, която е готова да посреща спешни полети.


Ключови думи
въздушна линейка