Неделя, 08 Сеп 2024
            
Лясковец Спорт

Децата на ОФК „Локомотив” спечелиха Купата на кмета на Лясковец

  22.06.2024 17:37
Децата на ОФК „Локомотив” спечелиха Купата на кмета на Лясковец

Отборът на „Локомотив” (ГО) спечели турнира за Купата на кмета на Лясковец.  Турнирът се проведе днес на стадион „Михаил Алексиев” и събра футболисти, родени след 1 януари 2012 г., от 6 общини.

На финала горнооряховските „локомотивчета” се наложиха над търновския „Етър” с 2:0. Трети е ФК „Лато” от свищовското с. Алеково, следван от домакините от ФК „Левски – Лясковец”, ФК „Левски 1986” – Стражица и ОФК „Павликени”.

За най-добър вратар на турнира бе обявен Мартин Бернардов от „Лато”, за най-добър защитник – Никола Методиев от ФК „Левски - Лясковец”, най-добър халф – Мартин Димитров от „Павликени”. Анджи Иванов от стражишкия ФК „Левски 1896” стана най-добър нападател. Приза Играч на турнира е за Никола Недев от ОФК „Локомотив” (ГО).

Наградите връчи кметът на Лясковец Васил Христов. Христов поздрави децата за избора им да се занимават със спорт, който ще ги направи по-силни, ще кали характерите им и ще ги научи да работят в екип.

Днешният турнир е част от събитията, които предшестват празника на Лясковец 29 юни. Предпразничната програма продължава утре в 10 ч. на пл. „Възраждане” с Фестивал на шевицата „Красотата на душата”.


Ключови думи
Футбол 9 Купа на кмета на Лясковец