Събота, 06 Юли 2024
            
Култура Лясковец

Празничните събития в Лясковец започнаха, началото постави Танцова школа „Ритъм”

  19.06.2024 21:56
Празничните събития в Лясковец започнаха, началото постави Танцова школа „Ритъм”

С финес и танц върху музика на Шостакович започнаха събитията, посветени на празника на Лясковец. Началото на празничната поредица постави Танцова школа „Ритъм” при НЧ „Напредък 1870”.

Школата е едно от лицата на културата в Лясковско – тя е създадена през 1976 г. с пръв педагог Стефка Антонова. Двадесет години по-късно, от 1996 година до днес, носи името „Ритъм“ и неин ръководител е Валя Атанасова. Пръв корепетитор на „Ритъм“ през 1996 г. става Айсел Исмаилова, а през годините репетитори в школата са били и Ивелина Владимирова, Мария Иванова и настоящият - Габриела Карчева.

Препълнената зала посрещна близо 20-те танца на възпитаниците на Валя Атанасова. За да ги видят, в читалището бяха кметът Васил Христов и заместниците му Емилия Жилиева и инж. Деница Коева, председателят на Общинския съвет Сергей Добрев, общински съветници, много приятели на малките танцьори.

Пожелавам ви магията на изкуството никога да не ви напуска, обърна се към децата Васил Христов. Цветя и поздрав имаше и от председателя на НЧ „Напредък 1870” Васил Русев.

Класически балет и характерни танци по хореографии на Валя Атанасова представиха пред публиката различните възрастови групи от школата, както и най-малките танцьори от детските градини "Пчелица" и "Славейче". Почти всички танци са печелили през настоящата учебна година награди от фестивали и различни конкурси.

Изпълненията бяха оценени и от гостите на днешния годишен концерт на Танцова школа „Ритъм”, които благодариха за труда и отдадеността на децата и техните ръководители и родители с бурни аплодисменти.


Ключови думи
Танцова школа Ритъм Валя Атанасова