Четвъртък, 19 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Общество

Три кръгови кръстовища ще организират движението по „Св. Княз Борис” в Горна Оряховица

  19.06.2024 14:26
Три кръгови кръстовища ще организират движението по „Св. Княз Борис” в Горна Оряховица

Три кръгови кръстовища ще бъдат изградени по основната за Горна Оряховица улица „Свети Княз Борис I” (или Долнооряховска за повечето горнооряховчани). По-висока пропускливост, дори в час пик, повече безопасност и не на последно място по-евтина поддръжка и по-малко замърсяване са мотивите, за да се избере тази форма за регулиране на движението.

Община Горна Оряховица пусна обществена поръчка за избор на проектант за трите кръстовища. Проектът е съобразен с анализ на Областно пътно управление, в чиито планове за тази година са ремонт на републикански път III-514 „Камен-Горна Оряховица-Велико Търново“, част от който е „Св. Княз Борис”.

Първото планирано кръстовище е между „Св. Княз Борис” и ул. „Моско Грънчаров” – това е под „Захарни заводи”, завоя след Честово, идвайки от Долна Оряховица.

Следващото е до „Складова техника”, връзката между „Долнооряховска” и „Иван Момчилов”, която отвежда към Източната промишлена зона и Гарата.

И вече на влизане в града кръгово ще има между „Св. Княз Борис”, „19 февруари” и „Георги Измирлиев”.

Процедурата за избор на проектант тръгна на 17 юни, а оферти ще се събират до 23:59 часа на 15 юли. Предвидената стойност е 28 800 лева, в което се включва изготвяне на проект и авторски надзор.


Ключови думи
кръгови кръстовища Горна Оряховвица
Последни
Седмицата
Анкета