Събота, 28 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Култура

В ХГ „Недялко Каранешев“ Георги Милев представя изложба-урок как компютърът става художествено средство

  18.06.2024 22:10
В ХГ „Недялко Каранешев“ Георги Милев представя изложба-урок как компютърът става художествено средство

Втора самостоятелна изложба на Георги Милев показва Художествена галерия „Недялко Каранешев“. Авторът работи професионално с 3D компютърна графика, а в експозицията показва как занаятът става изкуство.

Над 60 произведения разкриват какви творчески възможности има компютърът, когато попадне в ръцете на художник. Затова особено ценни са малките пояснителни картинки, които представят стъпките по създаване на творбата. А за гостите на откриването имаше своеобразен урок как се използва компютъра като изразно средство. Авторът беше подготвил видео, което проследява стъпка по стъпка създаването на една 3D графика и как от професионалното занимание човек преминава към творчеството.

Георги Милев се занимава професионално с 3D графика, работейки за рекламните кампании на някои от най-известните световни брандове. Посетителите на изложбата могат да разберат кои са те, сега ще избегнем излишна реклама. Изработването на 3D модели, които да визуализират търговски продукт, го отвело към използването на същата техника за създаване на художествени творби.

Във видеото, показано към изложбата, Милев говори за творчество и развенчава мита, че компютърната графика е копи пейст на готови изображения. Всичко всъщност се рисува, макар и не с четка и молив, а с компютър. Самият Георги Милев сравнява своето изкуство със скулптурата.

Супер реалистични, триизмерни и атрактивни изображения – изградени пиксел по пиксел в една изложба, която на пръв поглед е на ръба между живописта и фотографията. Изключително интересно преживяване, което е достъпно в Художествена галерия „Недялко Каранешев“ до 30 юни.


Ключови думи
Георги Милев изложба Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета