Неделя, 08 Сеп 2024
            
Велико Търново Общество

Нидерландската организация SMHO дари медицинско оборудване на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“

  18.06.2024 09:39
Нидерландската организация SMHO дари медицинско оборудване на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“

В началото на седмицата във великотърновската болница пристигна ТИР с 19 електрически легла, шкафчета, медицинска апаратура и различни консумативи за нуждите на отделенията.

Стойността на дарението възлиза на над 50 000 лв. и пристигна в областната болница благодарение на Ротари клуб – Велико Търново, които финансираха транспортирането на медицинското оборудване.

Това е второ голямо дарение, което МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ получава от организацията SMHO - „Медицинска и социална подкрепа за Източна Европа“.

Тя вече 30 години подкрепя социални и здравни заведения в Полша, Румъния, Молдова, Украйна и България. Даренията им обхващат всички сфери от дейността здравните заведения – лечебна, диагностична, спомагателна.

Ръководството на областната болница изказва огромната си благодарност към организацията SMHO и Ротари клуб - Велико Търново, които за пореден път заявяват своята голяма подкрепа за бъдещето и развитието на най-голямото лечебно заведение в областта. Само преди няколко месеца по проект "Светулка" ротарианците, заедно с фондация "За доброто" и "Америка за България", преобразува напълно детското отделение в МОБАЛ и то се превърна в едно от най-модерните в страната.


Ключови думи
SMHO - „Медицинска и социална подкрепа за Източна Европа“ МОБАЛ дарение