Неделя, 08 Сеп 2024
            
Велико Търново Крими

Полицията във Велико Търново разкри измама, потърпевшият е мъж с деменция

  13.06.2024 10:44
Полицията във Велико Търново разкри измама, потърпевшият е мъж с деменция

На 08.06.2024 г. е получен сигнал от ОДМВР Варна за вероятно отвлечено лице. След проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия, на 08.06.2024 г. вечерта в хотел в гр. Велико Търново е установено издирваното лице - 78-годишен мъж от с. Кранево. Мъжът бил във видимо неадекватно състояние и с признаци на деменция. Настаненият в стаята с него 57-годишен варненец е също в неадекватно състояние в следствие на употребено голямо количество алкохол.

В помещението са намерени няколко нотариални акта на имоти, собственост на 78-годишния мъж. 
Установено е, че на предишния ден 57-годишният варненец и мъж на 49 години от гр. Габрово са докарали потърпевшия под предлог, че ще бъде нает на работа. Габровецът заплатил престоя в хотела, а пострадалият изтеглил от клон на банка в гр. Велико Търново над 10 000 лева. Парите били предадени лично от жертвата на четвърто лице – мъж от гр. Габрово на 42 години, в подземен паркинг до кооперативния пазар. 
В РУ В. Търново е заведена преписка за престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК.
Двамата габровци са осъждани за извършени измами в големи размери. Сумата е възстановена. Парите са върнати на потърпевшия. Материалите са подготвени за доклад на ВТРП.


Ключови думи
измама