Неделя, 08 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Спорт

Мъжете на „Раховец” и юношите на „Локомотив” са сребърни медалисти от Държавното по плажен хандбал

  11.06.2024 13:37
Мъжете на „Раховец” и юношите на „Локомотив” са сребърни медалисти от Държавното по плажен хандбал

Два сребърни медала от последното държавно първенство по хандбал са с горнооряховски адрес.

Кранево беше домакин на Държавното първенство за юноши и девойки старша възраст и за мъже и жени. Сред финалистите бяха и двата хандбални клуба от Горна Оряховица.

В първенството на юноши старша възраст „локомотивци” не успяха да добавят трето злато към титлите си от първенството в зала и турнира за Купата на България. Те останаха втори, след като загубиха финала от „Осъм” (Ловеч).

Отборът на „Локомотив” постигна четири победи в предварителната си група. „Черно-белите” се наложиха над „Чардафон”, „Спартак” (Варна), съгражданите от „Раховец” и „Калиакра” с по 2:0. На полуфинала те победиха със същия резултат „Добруджа”, но в мача за златото отстъпиха на „Осъм”.

Момчетата на „Раховец” останаха трети в групата и играха мач за 5-6 място с „Шумен”, който спечелиха и станаха пети.

В мъжкото първенство, където участваха 13 отбора, „Раховец” и „Локомотив” отново се паднаха в една предварителна група. Победата в мача помежду им беше за „Раховец”. Отборът, воден от Мариета Чолакова, победи и „Спартак” и като първи в групата продължи напред. В четвъртфинала „Раховец” победи „Труд”, а в полуфинала се наложи над НСА с по 2:0. Във финала горнооряховчани отстъпиха на пълния с национали отбор на „Септември”. Третото място спечели „Асти” (Хасково).

Самуил Стоянов от „Раховец” бе определен за най-аткрактивен състезател. Съотборниците му Михаил Стоянов и Марио Марев попаднаха в идеалния отбор на турнира.

„Много съм доволна от момчетата. Прекрасно представяне. Благодаря на всички”, коментира треньорката и президент на „Раховец” Мариета Чолакова.

Сребърните медалисти са Михаил Стоянов, Самуил Стоянов, Александър Мъглов, Ивайло Ралчев, Мариян Кирмагов, Петър Митаковски, Кристиян Славков, Кристиян Йорданов, Йордан Стайков, Марио Марев, Кристиян Петков.


Ключови думи
плажен хандбал Горна Оряховица Локомотив Раховец