Неделя, 08 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Общество

Облагородяват обществената среда в Драганово, Първомайци, Правда и Крушето със средства по ПУДООС

  05.06.2024 12:32
Облагородяват обществената среда в Драганово, Първомайци, Правда и Крушето със средства по ПУДООС

И през тази година Община Горна Оряховица се включи в инициативата за чиста околна среда на Предприятието за управление на дейностите по околната среда /ПУДООС/.

Ще бъдат финансирани трите подадени общински проекта по програмата „Обичам природата и аз участвам“. Стойността на всеки от тях е 15 000 лв., което е максимумът по съответната програма.
Средствата са по равно за селата Драганово, Първомайци и Правда, където основните дейности ще са насочени към подобряване на средата с монтаж на парково обзавеждане, пейки, кошчета за отпадъци, някои малки съоръжения.
Освен това ще се почистят прилежащите площи, ще се премахне вредната растителност, ще се засадят нови цветни видове. В някои от площадките ще бъдат монтирани фитнес уреди на открито, обясни зам.-кметът по ТСУ инж. Анелия Христова.
Собственото участие на общината ще се изразява в съпътстващите дейности, като почистване и облагородяване на пространствата.
С такъв проект по същата програма е кандидатствала и детската градина в село Крушето. Начинанието там ще бъде финансирано със 7500 лева.
Инж. Анелия Христова апелира към гражданите, след доставката и монтирането на новата паркова мебел и другите придобивки, те да се опазват и използват по предназначение, за да се поддържа приветлива обществената среда.


Ключови думи
ПУДООС
Последни
Седмицата
Анкета