Неделя, 08 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Спорт

Над 70 надежди на борбата и медалисти от големи първенства премериха сили на народните борби в суджукарското градче в Горна Оряховица

  01.06.2024 14:55
Над 70 надежди на борбата и медалисти от големи първенства премериха сили на народните борби в суджукарското градче в Горна Оряховица

60 състезатели във възрасти деца, момчета и кадети и 12 при мъжете излязоха на тепиха във втория ден на Празника на горнооряховския суджук. Народните борби станаха традиция за празника и привличат не само младите надежди от региона, но и медалисти от големи първенства.

Главен съдия на срещите при мъжете беше легендата на народните борби Димитър Кумчев, който не пропусна да благодари на домакините – СКБ „Локомотив” и президента му Цветан Зеленков и Община Горна Оряховица.

Атрактивни и оспорвани борби предложиха състезателите, но и съдиите на тепиха показаха как се радва публиката с акробатични изпълнения.

Първо минаха подрастващите в три възрасти.

При децата в кат. до 30 кг победител е Йордан Миланов от Горна Оряховица, с подгласници Димитър Бояджиев от Сливен и Ивелин Костадинов от Горна Оряховица.

В кат. 40 кг първи е Даниел Маринов от Севлиево, следван от Слави Славев от Елена и Габриел Друмчев от Велико Търново.

Борислав Атанасов от Велико Търново е победител в кат. до 60 кг, втори е Трифон Долчинков, също от Велико Търново, трети е Мирослав Памукчиев от Горна Оряховица.

При момчетата в кат. до 50 кг първи е Илиян Ангелов от Горна Оряховица, следван от съотборника си Костадин Суванджиев и Теодор Друмчев от Велико Търново.

В кат. до 60 кг победител е Йордан Папазов от „Локомотив” ГО, втори е съотборника му Александър Чакалов, а трети стана Любомир Маринов от Велико Търново.

Даниел Сидеров от Горна Оряховица е първи в кат. 70 кг, втори е Теодор Старирадев, също от „Локомотив”. Трети е Валентин Тонков от Велико Търново.

При кадети в кат. 65 кг оспорваният финал бе спечелен от Момчил Недялков от Горна Оряховица, победил на финала друг горнооряховчанин - Кристиян Йорданов. Трети е Тихомир Елхов от Севлиево.

В кат. 80 кг призовата тройка е изцяло горнооряховска. Първи е Мартин Георгиев, следван от Петър Мутафов и Дамян Радев.

12 мъже се впуснаха в преборванията, разделени в три категории.

В кат. 70 кг тримата призьори са от Горна Оряховица. Победител стана Исмаил Помаков, втори е Пламен Бъчваров, а трети – Николай Михайлов.

Медалистът от европейски първенства Мирослав Киров от Крушаре направи много атрактивен финал с Петър Петков от Горна Оряховица и успя да спечели в допълнителното време. Спорът за третото място спечели Богомил Бонев от Димитровград.

При най-тежките в кат. 85+ Евтим Евтимов от Горна Оряховица успя да тушира в редовното време Айлин Кудрет от Разград. За третото място се пребори Гюрай Хамдиев от Русе.


Ключови думи
Народни борби Празник на суджука Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета