Четвъртък, 19 Сеп 2024
            
Свищов Спорт

ОФК „Академик“ - Свищов получи модерна техника за поддръжка на тревните терени

  28.05.2024 16:25
ОФК „Академик“ - Свищов получи модерна техника за поддръжка на тревните терени

Със сериозна нова придобивка може да се похвали Общински футболен клуб "Академик". Това съобщи Емил Перушанов, председател на Управителния съвет на клуба.

За нуждите на "Академик" и поддръжката на тревните терени бе въведена в експлоатация шпинделна косачка, специално създадена за поддръжката на стадиони и голф игрища.

Модерната машина ще скъси драстично времето за обработка на тревните терени, като също ще коси тревата точно 25 мм, колкото е оптимално за отлични условия за игра. Така футболистите на "Академик" ще се радват на още по-добри условия за тренировка и игра.

Придобивката е закупена от Община Свищов, която продължава да подкрепя развитието на спорта и футбола в общината и да инвестира в материалната база на общинския клуб. Припомняме, че по-рано през годината бяха закупени нови врати и поливни машини за стадионите и предстои да се закупи и модерна машина за чертаене на игрищата.

"Изключително сме доволни и благодарни за подкрепата, която футболния клуб получава от Общината и се надяваме и занапред да продължим да работим в синхрон. Когато всички работим за един успешен проект, резултатите започват да идват и ние като клуб ще направим всичко възможно да надградим постигнатото. Инвестицията в спорта и развитието на децата е и инвестиция за бъдещето на град Свищов", коментира Емил Перушанов, председател на УС на "Академик".


Ключови думи
ОФК Академик
Последни
Седмицата
Анкета