Понеделник, 16 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Общество

В навечерието на празника кметът на Горна Оряховица Николай Рашков се срещна с делегациите от побратимени градове

  28.05.2024 13:30
В навечерието на празника кметът на Горна Оряховица Николай Рашков се срещна с делегациите от побратимени градове

Воля за задълбочаване на взаимовръзките между Горна Оряховица и побратимените градове изрази кметът Николай Рашков по време на среща с гостуващи за празника на града делегации.

„Имам желание бъдещите ни партньорства да бъдат издигнати на едно по-високо ниво. Връзките помежду ни дават възможност да споделяме култура, традиции и ценности, което ни прави по-силни“, каза кметът в приветствието си към представителите на германския град Варен и румънския Рошиори де Веде. Кметът Рашков изрази желание за сближаване и между самите общности в побратимените градове.
„За 7 месеца, откакто заемам тази длъжност, се убедих, че както в бизнеса, от който идвам, така и за административното управление, диалогичността и партньорствата са от ключово значение. Благодаря, че сте партньори на нашия град“, допълни Николай Рашков.
Благодарност за топлия прием и готовност за задълбочаващи се отношения изразиха на свой ред и гостите.
Заедно с кмета в срещата с делегациите участваха зам.-кметовете инж. Анелия Христова, Петя Иванова и Даниел Божанков, както и секретарят на Общината Габриела Шилкова.
Сред подаръците, които кметът връчи на официалните гости е и новият бизнес каталог, който общинското ръководство издаде в подкрепа на местния бизнес. Каталогът, което делегациите от Германия и Румъния получиха, е на английски език.  


Ключови думи
побратимени градове
Последни
Седмицата
Анкета