Събота, 06 Юли 2024
            
Лясковец Общество

В Лясковец връчиха Общинските годишни награди в сферата на образованието

  24.05.2024 13:51
В Лясковец връчиха Общинските годишни награди в сферата на образованието

Даниела Бърнева получи днес, в Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, Общинската награда „Учител на годината“ в Лясковец. Наградата на Бърнева, която преподава в НУ „Цани Гинчев“, й се връчва в категорията „Начален етап на образование“. Нея Бърнева получи от кмета на Общината Васил Христов.

Христов награди и останалите носители на тазгодишните награди за принос към образованието.

Марина Александрова и Ася Тодорова от СУ „Максим Райкович“ получиха признанието „Млад учител“. Наградата за цялостен принос и дългогодишна дейност в сферата на образованието тази година е за Веска Колева от ОбУ „П. Р. Славейков“ в Джулюница.

На днешния празник кметът връчи и 4 награди „Ученик на годината“. В област „Хуманитарни науки“ в начален етап я печели Йордан Георгиев от 3.а клас на НУ „Цани Гинчев“, в област „Природо-математически науки“ – първокласничката Деа Йорданова от СУ „Максим Райкович“, в „Изкуства“ – Георги Вълчев от 3.а клас на НУ „Цани Гинчев“ и в област „Спорт“ – Никол Николова от 1.а клас на СУ „Максим Райкович“.

Журитетната комисия присъди и 5 поощрителни награди. Три от тях са в областта „Природо-математически науки“ и са за Мартин Сомов от 2.б клас на СУ „Максим Райкович“, връстничката му Ева Табакова от НУ „Цани Гинчев“ и за година по-голямата Виктория Табакова също от НУ „Цани Гинчев“. Другите 2 поощрителни награди са в „Изкуства“ и са за Никол Стоянова от 2.б клас на СУ „Максим Райкович“ и Мериана Ангелова, също във II клас, но в ОбУ „П. Р. Славейков“ в Джулюница.

В прогимназиалния етап на образование Ученик на годината в област „Изкуства“ стана Михаела Йорданова от 7.а клас на СУ „Максим Райкович“.

Кристо Стоянов от 8.а клас на СУ „Максим Райкович“ получи индивидуалното отличие „Посланик на доброто“. Едноименните 3 колективни награди са за Училищния парламент при училището в Джулюница, за учениците от 3.а и 3.б клас на СУ „Максим Райкович“ и за група ученици от 3.а и 3.б клас на НУ „Цани Гинчев“.


Ключови думи
Общински годишни награди за принос към образованието Лясковец Васил Христов