Неделя, 08 Сеп 2024
            
Други Павликени

Отличиха победителите в шестия национален конкурс за детско и педагогическо творчество „Слънцето грее за добрини“

  22.05.2024 12:13
Отличиха победителите в шестия национален конкурс за детско и педагогическо творчество „Слънцето грее за добрини“

Под мотото „Слънцето грее за добрини“ се проведе шестият национален конкурс за детско и педагогическо творчество, организиран от ДГ “Слънце“ със съдействието на Община Павликени.

Концерт-спектакълът за награждаване на победителите беше подготвен от учителите и изнесен от децата на ДГ “Слънце“. Те създадоха феерична приказка за добрината с танци за любов, мир, благодарност, единство, смелост и човещина и отправиха послания за взаимопомощ, толерантност и благородство. Докоснаха публиката, развълнуваха родители и гости, просълзиха присъстващите, а изпълненията на децата, музиката и костюмите предизвикаха много аплодисменти и искрени емоции на радост и задоволство.                                                                                                                  

Призьорите в конкурс са деца и учители от образователни институции от Пловдив, Разград, Плевен, Габрово, Горна Оряховица, Лясковец и Павликени. Отличените творби бяха избрани от жури, които разгледаха над осемдесет рисунки, батик, творби на стъкло и произведения от глина. Наградите връчиха заместник-кметът на Община Павликени инж. Албена Петрова и директорът на ДГ “Слънце“ Грета Георгиева.

Целта на конкурса е да представи творческите заложби на децата от подготвителните групи. Той беше отворен към всички детски градни, носещи името „Слънце“. Така участниците имаха възможността да създадат нови запознанства и приятелства с децата, които се възпитават в детските градини и групи в цялата страна. Състезанието се проведе в две възрастови групи: 5-годишни и 6-годишни и в два раздела: рисунка и колаж, без ограничение във формата и материалите.

„Разбира се, че си струва да се „слънчува“. Ако всеки ден правим добрина -децата и техните родители, учителите и всички, работещи за децата -нашият свят ще бъде по-съвършен, по-красив, по-добър… Дано!“, каза директорът на ДГ „Слънце“ Грета Георгиева.

Наградени участници от Националния конкурс за детско и педагогическо творчество „Слънцето грее за добрини 2024“, организиран от ДГ „Слънце“ и Община Павликени

 

Категория рисунка

 

* Лора Иванова Делчева - 6 г., група “Слънчице“, ДГ “Осми март“, град Пловдив

* Сиана Нанкова Илиева - 6 г., група „Слънчо“, ДГ “Щурче“, град Плевен

* София Яворова Гатева — 5 г., група "Мики Маус" ДГ "Слънце", град Габрово

* Колективна награда за група “Червената шапчица“, ДГ „Слънце“, град Павликени

 

 Категория колаж

* Колективна награда за децата от група „Пипи“, ДГ „Слънце“, град Павликени

 

Категория батик

* Група “Мечо Пух“, ДГ „Слънце“, град Габрово

 

Категория педагогическо творчество

Петя Кръстева Милкова - учител в ДГ „Радост“, град Лясковец

 

Специална награда за Школа по приложни изкуства с ръководител Ива Пенчева, град Габрово

Наградата на директора на ДГ „Слънце“, град Павликени получават трета група „Слънце“ – 6 г. деца и учителите Анелия Дачева и Силвия Цекова, ДГ „Здравец“, град Горна Оряховица

Наградата на Кмета на Община Павликени получава екипът на ДГ „Митко Палаузов“, град Разград


Ключови думи
Слънцето грее за добрини Павликени
Последни
Седмицата
Анкета