Неделя, 08 Сеп 2024
            
Избори 27 октомври 2024 г. Лясковец

Кандидатите за народни представители от листата на БСП разговаряха с жителите на лясковските села Драгижево и Джулюница

  21.05.2024 09:16
Кандидатите за народни представители от листата на БСП разговаряха с жителите на лясковските села Драгижево и Джулюница

Социалистите поемат ангажимент за осигуряване на безплатни лекарства за всички деца до 14 г. и над 75-годишна възраст и разкриването на аптеки в отдалечените и планински райони.

Кандидатите за народни представители от листата на БСП в 4-ти МИР Христо Кавалски, Цвета Галунова, Мария Мачковска–Русинова, Иван Иванов и кандидатът за член на Европарламента Красин Каракоцев изслушаха болките на хората в село Драгижево. „БСП поставя грижата за хората, защитата на общественото благо и отстояването на националните интереси като свои неотменими приоритети”, споделиха с жителите на лясковското село Драгижево кандидатите за депутати. Липсата на здравеопазване в малките населени места е една от най-големите болки на възрастните хора. В тази връзка социалистите ще работят за запазването на лечебните заведения в отдалечените и планински райони и въвеждане на статут на „защитено лечебно заведение”, а намаляването на ДДС-то върху лекарствата и медицинските изделия на 9% ще бъде сред първите неща, които избраниците ще настояват да бъде въведено. 

В село Джулюница, където се провежда един от най-големите неделни пазари, зам.-кметът на Община Лясковец и председател на Общинския партиен съвет на БСП Емилия Жилиева, председателят на местната организация на социалистите Иван Рачев проведоха срещи с местните жители и производители-търговци, които за пореден път поставиха своите проблеми, нерешени с години. Сред тях са непочистването на речното корито от най-малко 10 години, лошата инфраструктура в селото, липсата на аптека, закриването на здравните служби, липсата на банкомат и проблемите с водоснабдяването. 

Сред приоритетите на БСП е реалното разкриване на аптеки в отдалечените и планински райони, с медикаменти от първа необходимост и достъп до здравеопазване. Сред акцентите по време на срещите и разговорите бяха и доходите на хората, младите родители и най-вече пенсионерите.

В програмата на БСП ясно са разписани приоритетите в социалната и демографска политика. Като еднократната помощ при раждане ще бъде 600 лв. за първо дете, 1200 лв. за второ и 1700 лв. за трето дете. Обвързване размера на майчинството с размера на минималната работна заплата през втората година от него. Безплатни лекарства за всички деца до 14 г. и над 75-годишна възраст.

„Що се отнася до водоснабдяването, предстои работа по ВиК проект”, каза Емилия Жилиева, с който проблемите да бъдат решени или най-малкото да се сведат до минимум. Кандидатите за народни представители от листата на БСП бяха гости на V Регионален преглед на музикалното самодейното изкуство "Пеем и танцуваме" в село Драгижево 2024 година. Общинското мероприятие е от Културния календар. 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!


Ключови думи
БСП
Последни
Седмицата
Анкета