Събота, 29 Юни 2024
            
Велико Търново Спорт

Силно представяне на хвърлячите от Великотърновския университет в Националната универсиада

  13.05.2024 10:46
Силно представяне на хвърлячите от Великотърновския университет в Националната универсиада

Медал и купа за студентите на Великотърновския университет от Националната универсиада в леката атлетика, която се проведе от 8 до 12 май в Стара Загора. Организатор на състезанията е Асоциацията за университетски спорт "Академик", а в леката атлетика взеха участие студенти от 13 университета.

Радан Илиев (Педагогика на обучението по физическо възпитание) се справи отлично в дъждовните условия на стадион „Берое“ и тласна гюлето за бронзов медал. Победител стана Тодор Петров от Шуменски университет. Християн Кръстев, също студент в специалност Педагогика на обучението по физическо възпитание, беше вторият състезател на ВТУ в дисциплината и тласна гюлето за престижната 7-ма позиция.

На следващия ден в хвърлянето на копие Радан Илиев направи още едно силно състезание и зае 4-та позиция. Другият представител на ВТУ Християн Кръстев също се представи много добре и зае отново 7-а позиция!

Със силното класиране и на двамата състезатели, Великотърновският университет се нареди на 2-ро място в отборното класиране при мъже – група дисциплини хвърляния, като бяха изпреварени само от студентите на НСА София.

Съставът на ВТУ беше воден от доц. д-р Стефания Беломъжева-Димитрова и ас. д-р Иван Сираков, членове на катедра „Теория и методика на физическото възпитание“ към Педагогическия факултет на ВТУ.

„Доволни сме от представянето на Радан и Християн, справиха се отлично. За съжаление отборът ни в леката атлетика не беше голям, но пък качествен. Догодина ще се постараем да участваме с повече състезатели. Благодарности към ръководството на Великотърновския университет и Студентския съвет за подкрепата“, сподели доц. Беломъжева.


Ключови думи
лека атлетика ВТУ