Събота, 04 Май 2024
            
Други Лясковец

В Детска градина „Славейче“ отбелязаха Световния ден на Земята

  23.04.2024 10:27
В Детска градина „Славейче“ отбелязаха Световния ден на Земята

Деца в лясковската Детска градина „Славейче“, учители и родители отбелязаха Световния ден на Земята. Рисунки на животни, растения и хора хлапетата събраха в изложба и така показаха, че вече знаят колко важна е природата. За да помагат за опазването й, децата събират разделно отпадъци и правят от тях различни декорации.

Празникът в „Славейче“ премина с концерт на малчуганите, в който участваха всички деца от двете групи „Гъбарко“ и „Червена шапчица“. Те пяха тематични с празника песнички, рецитираха стихове и танцуваха. Гости на тържеството им бяха заместник-кметът на Общината Емилия Жилиева и специалистът по образованието Геновева Петрова.

В красивия двор на детската градина заместник-кметът бе поканена да посади албиция – ново дръвче, което да обогати китните алеи в „Славейче“. Момчетата и момичетата активно се включиха в засаждането и поляха дръвчето.

От своя страна Жилиева, освен пожелания от свое име и от името на кмета Васил Христов, поднесе подарък цветя, които родители, учители и деца да засадят в градинките. Зам.-кметът дойде при децата и с много лакомства, родителите пък бяха направили къщички за птици, които бяха поставени на местата им по дърветата.

На финала хлапетата получиха подарък и от директора Фатме Ганчева – бисквитки с картинки на Земята.


Ключови думи
ДГ Славейче Световен ден на Земята
Последни
Седмицата
Анкета