Петък, 03 Май 2024
            
Горна Оряховица Други

Училището в Писарево се спаси за още една година, защото Рюте загуби изборите в Нидерландия

  21.04.2024 13:50
Училището в Писарево се спаси за още една година, защото Рюте загуби изборите в Нидерландия

Темата за закриване на училището в Писарево за малко да влезе отново в дневния ред на Общинския съвет, но след серия от срещи и разговори и този път отпадна. Така че ОУ „Отец Паисий” получи поне една година отсрочка и ще прави прием и за следващата учебна година.

В училището в момента учат дузина деца в смесени паралелки. Но жителите на Писарево твърдят, че положението ще се промени и училището отново ще се напълни. Причината е в политиката на далечна Нидерландия, където се изнесоха голямата част от младите хора на горнооряховското село. „Рюте даваше на социала, но като загуби за нас може да стане лошо и ще трябва да се върнем”, е простото обяснение от една нидерландска писаревчанка.

В Нидерландия още преговарят за правителство, след като крайнодесните спечелиха изборите миналата година. Но дори и да се стигне до нови избори, нашенци усещат, че може би няма да са желани, особено тези, които разчитат на щедрата социална система на Нидерландия. 

Обяснението с Нидерландия, разбира се, е шега. Просто и на този Общински съвет не му стиска да прави непопулярни промени в образователната мрежа.


Ключови думи
училище Писарево
Последни
Седмицата
Анкета