Понеделник, 29 Апр 2024
            
Велико Търново Култура

300 млади артисти събира във Велико Търново театралният фестивал „Малкият принц“

  16.04.2024 11:36
300 млади артисти събира във Велико Търново театралният фестивал „Малкият принц“

Над 300 млади артисти от цяла България пристигат във Велико Търново за осемнадесетото издание на Фестивала на детско-юношеското театрално творчество „Малкият принц". От 19 до 21 април те ще се изявят на сцената на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“, а спектаклите са с вход свободен.

Фестивалът се организира от Община Велико Търново и Народно читалище"Извор – 1873" с. Самоводене с подкрепата на Народно читалище „Съгласие-Дебелец“ - гр. Дебелец. Целта му е да стимулира театралното изкуство за деца и юноши и да предостави възможност за сценични изяви, театрални срещи и дискусии на театрални състави от страната.

В тазгодишния афиш са включени 18 спектакъла на детски и юношески театрални школи и състави от Варна, София, Плевен, Чирпан, Кърджали, Силистра, Пазарджик, Разград, Пловдив, Нови пазар, и Старата столица. Възрастовите групи са две – до 14 години и от 14 до 18 години.

Авторитетното жури на фестивала и тази година ще е под председателството на актрисата Йоана Буковска-Давидова. То ще оценява отделно във всяка възрастова група театралните формации, водени от професионални актьори и режисьори и от непрофесионалисти.

Фестивалната Голяма награда на Община Велико Търново - статуетката "Малкият принц", ще бъде връчена и в двете възрастови групи. Предвидени са още 4 награди за театрален спектакъл, включително и на публиката, и 12 индивидуални отличия за актьорско присъствие.

Всички млади театрали ще имат възможност, благодарение на Община Велико Търново, да се запознаят и с културно-историческото наследство на Старата столица и да посетят Архитектурно-музеен резерват „Царевец“ по време на престоя си в града.

Официалното откриване на “Малкият принц“ е в 10.30 ч. на 19 април, петък, а закриването и връчването на наградите ще е в неделя, 21 април, от 20.30 ч.

сн. архив организатори


Ключови думи
театрален фестивал Малкият принц
Последни
Седмицата
Анкета