Понеделник, 29 Апр 2024
            
Горна Оряховица Спорт

Марин Лицов, работил за шампиона „Лудогорец“, поема поддръжката на спортните терени в Горна Оряховица

  02.04.2024 15:09
Марин Лицов, работил за шампиона „Лудогорец“, поема поддръжката на спортните терени в Горна Оряховица

В Горна Оряховица вече имаме специалист, на когото ще е поверена поддръжката на спортните терени. В тази област той е безспорен капацитет и съм радостен, че успяхме да го привлечем.

Това информира кметът Николай Рашков, като допълва, че от вчера Марин Лицов се е присъединил като експерт към администрацията и ще отговоря и за ресора по гражданска защита.

През последните почти 14 години Лицов е поддържал терените на шампиона на България по футбол „Лудогорец“, управлявал е стадиона и базите на клуба. Две нови тренировъчни бази с десет терена са построени там по негово време, почти напълно е реновиран градският стадион. Благодарение на него дълги години шампионът на България е разполагал с най-добрите терени.

Сега всичките си знания и безценен опит Марин Лицов ще прилага тук, при нас. С него имаме обща цел, от моя страна има пълна подкрепа, споделя Рашков.

Днес заедно огледахме терена на „Локомотив“, където се предприеха първи мерки за реновирането му. Този и теренът в Долна Оряховица бяха валирани, аерирани, след което със специализирана сеялка бяха засети 250 кг. семена. Наторено е и е положен пясък.

Очакваме и тук, и в Долна Оряховица резултатът от извършената дейност да е очевиден до 3-4 седмици. А по думите на Марин Лицов, след последователно ниско косене тревата ще се сгъсти много, информира кметът на общината.

Искам да получим един перфектен терен, който оставя усещането, че стъпваш по мокет и намалява риска от травми при футболистите. Самите те скоро ще усетят разликата.

Теренът трябва да се ползва по такъв начин, че да се дава възможност на настилката да „почива“. Затова в бъдеще, когато направим новия терен, ще намалим тренировъчната дейност на официалния, за да бъде в перфектно състояние при официалните мачове.

Знаете, че от това лято нашият „Локомотив“ вече ще играе в "Б" група. Целим се високо, но без да се изсилваме, а стъпка по стъпка – за да сме добре подготвени, допълва Николай Рашков.


Ключови думи
Марин Лицов Лудогорец Горна Оряховица