Вторник, 30 Апр 2024
            
Горна Оряховица Светски

Долна Оряховица стиска палци на Владимир Зомбори в „Като две капки вода“, чака го за родовата среща на Пулови

  30.03.2024 14:08
Долна Оряховица стиска палци на Владимир Зомбори в „Като две капки вода“, чака го за родовата среща на Пулови

Владимир Зомбори -  един от най-актуалните и коментирани, при това все с добро, млади български актьори, е издънка на голям долнооряховски род.

За почитателите на Мелпомена Владимир е известен с многобройните си роли в Малък градски театър „Зад канала“ и през 2018 г. става първият носител на наградата „Андрей Баташов“. За любителите на българските сериали е звездата от „Вина“, но има роли и в „Столичани в повече“, „Под прикритие“, както и във филми като „Миграцията на паламуда“, „Воевода“, „Сърцето на машината“, „Игра на доверие“.

Два пъти е участвал в „Черешката на тортата“, а в момента е най-големият любимец на зрителите в 12-тото издание на „Като две капки вода“. Удивителните му превъплъщения като Васил Найденов, Кейти Пери и др. всъщност не се дължат само на театралния му талант. Зомбори има опит в музикални формати и е бил финалист в първия „Х фактор“. Така че трите му победи досега в последното издание на „Като две капки вода“ не са изненада. И мнозина го виждат като сигурен победител в шоуто.

В Долна Оряховица му стискат особено силно палци, защото, въпреки странната си фамилия, Владимир е долнооряховчанин по бащина линия. Актьорът е издънка на големия род, заченат от Йордан Аврамов Пулов. Долнооряховчанинът имал три жени и народил 8 деца, седем от които създали свои семейства. Владимир е внук на една от дъщерите на дядо Йордан Пулов – Величка. Тя се омъжила за един от най-добрите сладкари по онова време Зомбори, чийто баща дошъл от Австро-Унгария с княз Фердинанд като личен сладкар на владетеля. Двамата имали три деца – две момичета и един син. Синът Александър е баща на актьора.

Наследниците на Йордан Пулов са пръснати из цяла България, че и в чужбина. Преди няколко години една от внучките на дядо Йордан – бившата шефка на културата в Община Горна Оряховица Виолета Цанкова, започна да ги събира на родови срещи.

По 60-70 наследници са се събирали в Долна Оряховица за тези срещи и самият Владимир Зомбори е идвал на две от тях. Очакват го и за следващата, която се планира в навечерието на честванията за 50-та годишнина от обявяването на Долна Оряховица за град.

Елена ВЕЛКОВА


Ключови думи
Владимир Зомбори
Последни
Седмицата
Анкета