Неделя, 28 Апр 2024
            
Велико Търново Общество

Световният ден на социалната работа бе отбелязан във Велико Търново

  21.03.2024 09:25
Световният ден на социалната работа бе отбелязан във Велико Търново

Община Велико Търново отбеляза Световния ден на социалната работа – 19 март, с празник под надслов „Помагаме заедно“. Празничното събитие, изпълнено с много емоции, усмивки и поздравления, събра в салона на Народно читалище „Надежда 1869“ служители, потребители, партньори и приятели на социалните услуги в общината. Подарък за всеки гост на празника бе специално изработена значка „Помагаме заедно“, символизираща многообразието в социалната работа.

„Социалната работа е споделяне, отговорност, подкрепа, екипност, постоянство, креативност, последователност и упоритост. Тя е кауза, която  всеки от нас носи в сърцето си и вие сте пример за това. Успехът в социалната работа се крие в това да знаеш, че си помогнал на някого да върне усмивката си, да продължи да се бори, да повярва в себе си и собствените си възможности“, обърна се Росица Димитрова - директор на общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ към гостите на събитието.

С грамоти бяха отличени 18 служители с дългогодишен професионален опит в социалните услуги, изпълняващи различни длъжности.

В празничната програма се включиха и потребители на социални услуги, които изразиха благодарността си за получената грижа и подкрепа. Управители и екипи споделиха опита и добрите практики, успешно реализирани през годините в подкрепа на деца, възрастни хора и хора с увреждания.

Програмата е част от 20-е различни събития, организирани през месец март по повод Световния ден на социалната работа. Инициативите продължават до 28 март и включват ателиета на открито в парка, дни на отворените врати, срещи със студенти, информационни кампании, чрез които се представя разнообразието от дейности и услуги, предоставяни на потребителите.


Ключови думи
Световен ден на социалната работа