Неделя, 28 Апр 2024
            
Общество Свищов

Центърът за пълнолетни лица с деменция в Овча могила получи нов автомобил

  20.03.2024 13:24
Центърът за пълнолетни лица с деменция в Овча могила получи нов автомобил

Ден след Международния ден на социалната работа, Центърът за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с деменция в с. Овча могила получи специален подарък от Община Свищов. Новият лек автомобил Renault Kangoo е на стойност 54 200 лева, а средствата за него са от програмата за капиталовите разходи на Общината.

Ключовете на автомобила бяха символично връчени от кмета на Свищов Генчо Генчев на директора на центъра Данчо Кръстев, който изказа своята искрена благодарност за новата придобивка, която е от съществено значение за работата на Центъра. Редовно на персонала и потребителите на услугата се налага да пътуват до общинския и областни центрове, където посещават лечебни заведения за изследвания и прегледи на потребителите, както и социални и здравни институции като НЗОК, РЗИ и др., а старият автомобил, с който разполага Центърът, често аварира. Новото превозно средство ще даде добавена стойност на предлаганата услуга и ще допринесе за по-спокойното и качествено изпълнение на задълженията на персонала и комфорт при пътуване на потребителите, категорични са доволните служители.

На тържествения момент присъстваха още кметът на населеното място Христан Христов, зам.-кметът Анелия Димитрова, ръководителят на общинска служба „Социални дейности“ Анелия Димитрова, представители на социалните услуги в община Свищов, потребители, гости и граждани.


Ключови думи
Центърът за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с деменция Овча могила