Събота, 27 Апр 2024
            
Други Стражица

Бъдещият историк Преслав Станев издава първата си стихосбирка

  16.03.2024 11:44
Бъдещият историк Преслав Станев издава първата си стихосбирка

Студентът по история Преслав Станев издава първата си стихосбирка „Живот в хармония”, вдъхновена от личните му преживявания и любовта към науката за миналото.

Преслав Станев е родом от Стражица. Завършва средно образование през 2023 г. в ПГСАГ „Ангел Попов” със специалност „Архитектурна реставрация", а след това е приет в СУ „Св. Климент Охридски” в специалност „История и философия”.

Преслав харесва българската история и получава награди за стихове на историческа тематика още като ученик. Участва в конкурс, организиран от Община Петрич, чийто регламентът изисква от участниците да създадат свои стихове за значими фигури от българското литературно творчество. Преслав пленява журито и получава втора награда.

Идва и още по-голям успех - първо място в национален конкурс „С мисъл за бъдещето”. Последван от още две първи места от различни конкурси.

Преслав мечтае, след като завърши, да преподава наученото в университета и да бъде полезен на други млади таланти като него, харесващи българската история и философия.


Ключови думи
Преслав Станев стихосбирка Стражица