Събота, 27 Апр 2024
            
Велико Търново Други

Три големи отличия спечели ВС „Таланти“ от X Национален конкурс за млади изпълнители „Песенна палитра“

  05.03.2024 15:59
Три големи отличия спечели ВС „Таланти“ от X Национален конкурс за млади изпълнители „Песенна палитра“

Певците от Вокално студио „Таланти“ при великотърновското НЧ „Искра“ се върнаха с три големи отличия от X Национален конкурс за млади изпълнители „Песенна палитра“, Карлово

Три талантливи момичета, възпитаници на Вокално студио „Таланти“ с музикален педагог Венелина Пъневска, представиха старата столица на конкунса, който се проведе на 2 и 3 март в Карлово.

Рада Георгиева на 16 г., Диана Симеонова на 16 г. и Яна Ангелова на 14 г. се представиха заедно като трио „Венера“ с песента „Брала мома ружа цвете“ в обработка на Стефан Мутафчиев и грабнаха I място в категория „Камерни формации“, направление „Фолклор“ и голямото специално отличие „Купата на младежкото жури“.

Момичетата получиха най-високите оценки от авторитетното жури в направление "Фолклор", където за първото място се бориха формации от цялата страна.

Трио "Венера" завоюваха и второ място в направление „Песен на роден език“.

Част от журито, съставено от изтъкнати музикални дейци, композитори и диригенти, които оценяваха талантите от цяла България, бяха Маргарита Хранова, Светослав Лобошки, Хайгашод Агасян и други. Председател на журито в направление "Фолклор" бе Нели Андреева.

Вокално студио „Таланти“ към НЧ „Искра“ приема деца от 5- до 15-годишна възраст, които обичат музиката и искат да се изявяват на национални и международни сцени.


Ключови думи
Песенна палитра НЧ Искра