Понеделник, 29 Апр 2024
            
Други Лясковец

Обръщение на кмета на Община Лясковец Васил Христов по повод Трети март

  03.03.2024 08:46
Обръщение на кмета на Община Лясковец Васил Христов по повод Трети март

Уважаеми съграждани,

Трети март е дата свещена, белязала нашето Освобождение! Дата, на която преди 146 години изгря българската свобода! Ден най-съкровен в българската национална история.

Трети март е ден за почит, прослава и гордост. Почит към борците, които обагриха с кръвта си свидната ни земя! Ден е и за прослава към делото на монаси и просвещенци, разпръсквали светлина и будили народа ни! Ден е и за гордост пред подвига на опълченци, комити, хъшове, дейци на завери, въстания и буни!

Родният ни Лясковец и нашите предци са дали своя дан във всяка от тези бури в петвековната борба за свобода! Героите на времето са много, извисени като гранитни стълбове, те чертаят сбъднатата мечта на достойните български синове. Всички те са частица от нашата история, но и частица от всеки от нас.

Затова като предани синове и дъщери, трябва да умеем да ценим саможертвата на мъчениците! Трябва да помним своя дълг да пазим език, род и вяра и да живеем с чест и достойнство!

Нека научим и децата на памет и признателност към онези, които оставиха костите си по бойните полета, за да сме днес свободни и щастливи!

Честит национален празник на всички!

Поклон и вечна слава на героите! 

Васил Христов, кмет на Община Лясковец


Ключови думи
Христов