Неделя, 28 Апр 2024
            
Елена Култура

Тома Биков, Димитър Николов и Дилян Млъзев обсъдиха бъдещето на фестивала „Седем дни, седем изкуства”

  03.03.2024 08:33
Тома Биков, Димитър Николов и Дилян Млъзев обсъдиха бъдещето на фестивала „Седем дни, седем изкуства”

С богатото културно-историческо наследство на Елена се запозна на място председателят на парламентарната комисия по култура Тома Биков. В навечерието на националния празник 3 март с члена на комисията Димитър Николов бяха в града за работна среща с кмета Дилян Млъзев. На срещата бе и заместник-кметът Десислава Шопова.

Опазване на културната памет, съхранение на архитектурното наследство, насърчаване на културния, поклонническия и кулинарен туризъм бяха част от темите.

Народните представители посетиха емблематични места в Елена – Даскалоливницата, Художествената галерия и др.

Акцент в разговора бе фестивалът „Седем дни, седем изкуства“, чието пилотно издание бе през миналата година. През септември 2023 г. Община Елена организира поредица от събития, които позволиха на еленчани и гости на града да се докоснат до магията на музиката и танца, живописта и фотографията, литературата, театъра, киното. Инициативата става възможна с подкрепата на Музея на Възраждането, НЧ „Напредък – Елена – 1863“ и Градската библиотека.

На срещата на Биков и Николов с Млъзев бяха обсъдени варианти за превръщането на фестивала в събитие от национална величина.


Ключови думи
Тома Биков