Неделя, 28 Апр 2024
            
Горна Оряховица Общество

Ученици от 5 горнооряховски училища се включиха в интерактивно обучение под мотото „Обичай и пий разумно - дарявай топлина и обич!“

  14.02.2024 15:55
Ученици от 5 горнооряховски училища се включиха в интерактивно обучение под мотото „Обичай и пий разумно - дарявай топлина и обич!“

На 13 февруари 2024 г. в Младежки дом – Горна Оряховица се проведе интерактивно обучение по повод 14 февруари – Деня на влюбените и Месеца на трезвеността.

Целта на проявата е да повиши информираността на младите хора за предизвикателствата на злоупотребата с алкохол и рисковото сексуално поведение, с акцент върху любовта, сексуалното и репродуктивно здраве, толерантността, информираността, традициите и диалога между хората.

Участие в срещата взеха ученици и педагози от пет училища на град Горна Оряховица: СУ „Георги Измирлиев“, ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“, ПГЛПИ ”Атанас Буров”, ПТГ ”Васил Левски” и ПГЖПТ ”Н. Й. Вапцаров”.

Под мотото „Обичай и пий разумно - дарявай топлина и обич!“ учениците се включиха в забавни игри, работа в групи и демонстрации по темите „Какво знаем за СПИН“; „Любовта кара човек да …“; „Алкохолът вреди на … и кара човек да…“; „Рисково поведение при злоупотреба с алкохол и алтернативи на употребата“.

Интерактивното обучение се организира от РЗИ - Велико Търново, в партньорство с Младежки дом – Горна Оряховица в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2021 - 2025 г. и Национална програма за превенция и контрол на ХИВ и сексуално предавани инфекции в Р България 2021 – 2025 г.


Ключови думи
РЗИ