Четвъртък, 02 Май 2024
            
Горна Оряховица Други

Културния потенциал на Горна Оряховица обсъждаха представители на ТАМ и „Дигитален Търновград” с ръководството на Общината

  14.02.2024 09:59
Културния потенциал на Горна Оряховица обсъждаха представители на ТАМ и „Дигитален Търновград” с ръководството на Общината

Горна Оряховица ще започне да се превръща в средище на модерни културни събития, дестинация за ценители на изкуствата и община, активно инвестираща в инициативността и компетенциите на своите младежи.

Когато хората на културата и хората на финансите в местната власт обединят идеите и визията си, а към тях се добави креативността и енергията на граждански организации, това е постижимо.

На работна среща бе обсъдена дългосрочната стратегия на Община Горна Оряховица в сферата на културата и обществения живот.

Ресорният зам.-кмет Петя Иванова и част от екипа й, заедно със зам.-кмета по бюджет и финанси Даниел Божанков обсъдиха конкретни решения със създателите на културното пространство ТАМ във Велико Търново.

По време на срещата Галин Попов, който от 15 години се занимава с културен мениджмънт, изтъкна потенциала на Горна Оряховица.

Той и доц. Ваня Димитрова, която е и част от „Дигитален Търновград“ приветстваха, като отлично начало, 30-те хиляди лв. за граждански и младежки инициативи, заложени в новия общински бюджет. С тях общината ще финансира малки местни проекти, като с годините обхватът и средствата по програмата ще се увеличават, обясни Даниел Божанков.

Обособяване на нови арт пространства, различен подход при менажиране на събития и обекти, активен диалог с местните артисти и публика, предвижда общинското ръководство. Паралелно с това са планирани и регулярни срещи с вдъхновяващи личности за младите хора, коментира Петя Иванова.


Ключови думи
култура Община Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета